Hot dogs

Sveriges bästsäljande grillkorv fyller 50 år!

1965, samma år som strumpbyxan kom till Sverige och den legendariska bordstennisspelaren J O Waldner föddes, gjordes Sveriges första Hot Dog på fabriken i Valbo, Gävle.  Det är fortfarande den mest populära grillkorven i Sverige och varje år säljs 3000 ton.

Smaksättningen och förpackningen har förändrats genom åren men Hot Dogs-pojken har varit med ända sedan starten för 50 år sedan!

Dachshunds Sausages blev Hot Dog

Det sägs att benämningen ”hot dog” föddes vid en sportarena i USA i april 1901. En kall dag började glassförsäljarna sälja varmkorvar istället för glass. En sporttecknare på tid­ningen New York Journal skissade på en teckning med skällande ångande korvar i bröd. Efter­som korven liknande en tax till formatet funderade han på att kalla teckningen ”dachshunds sausages”, men valde istället det enklare namnet ”hot dog” och myntade därmed ett nytt begrepp.

Produktinformation

Hot Dogs-korven tillverkas i Linköping och innehåller enbart svenskt kött. Korven väger 50g, innehåller endast 15 procent fett och är nyckelhålsmärkt. Den är allergiren eftersom den varken innehåller mjölkprotein, ärtprotein, sojaprotein, gluten, laktos eller ägg. Designen på förpackningen har förändrats genom åren men Hot Dogs-pojken har varit med från starten. Hot Dogs säljs i två förpackningar; 500 g och 1.5 kg.

Till 50-årsfirandet har även en jubileumskorv tagits fram. Jubileumskorven har ett nytt förbättrat recept och har en högre kötthalt än originalet och den säljs i en 400-gramsförpackning.

Recept

Hot Dogs är en snabb, enkel och prisvärd produkt! Älskad av både barn och vuxna njuts den i såväl skidbacken som på grillfesten i sommarkvällen. Här hittar ni några inspirerande och enkla recept på luncher och middagar med Hot Dogs.

Receptbild

Receptbild

Risonisoppa med Hot Dogs Grillkorv med BBQ-potatis och citronfärskost Korvstubbar med spaghettifrilla

Receptbild

Receptbild

Receptbild

Bläckfiskar i blomkålshav Korvcurry Månlandskap